Nobicon är i en expansiv fas och söker nu en kreativ webbutvecklare som kan förstärka vår utvecklingsavdelning i Umeå.

Vi på Nobicon erbjuder marknadsledande webb- och mobilbaserade verktyg för systematisk omvärldsbevakning och löpande omvärldsanalys, samt konsulttjänster kopplade till dessa verktyg. Våra kunder är typiskt organisationer med stort behov av att följa och förstå händelser och trender i omvärlden som underlag för operativa och strategiska beslut.

Nobicon har huvudkontor i Umeå med utveckling, drift och leverans samt säljkontor i Stockholm. Vi är ett relativt litet tillväxtföretag som präglas av entreprenörskap, kreativitet, flexibilitet och en god sammanhållning. Vi söker nu en webbutvecklare som kan förstärka vår utvecklingsavdelning i Umeå. Arbetsuppgifterna innefattar att utveckla vår plattform och våra webb- och mobilbaserade produkter, samt att delta i kundspecifika utvecklingsprojekt.

I arbetsuppgifterna ingår även visst tekniskt supportarbete och driftjour under vissa kvällar och helger. Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och/eller relevant erfarenhet av praktisk webbutveckling. Som person är du en bra problemlösare som kan hantera komplexa system, samtidigt som du har en blick för att designa enkla, estetiska och lättanvända användargränssnitt. Du fungerar bra i grupp samtidigt som du självständigt kan ta ägarskap för och genomföra egna arbetsuppgifter.

För dig som redan kan eller vill lära dig teknisk projektledning internt och gentemot kund finns det gott om ledarskapsuppgifter att växa in i.Följande kunskaper och färdigheter är nödvändiga:

 • Goda färdigheter inom webbutveckling med teknologierna HTML, SQL, JavaScript, XML samt PHP eller liknande skriptspråk
 • Grundläggande förståelse för design av lättanvända och attraktiva användargränssnitt
 • Färdighet att använda svenska och engelska som arbetsspråk
Följande erfarenheter och kunskaper är meriterande:
 • Erfarenhet av apputveckling i Android och iOS
 • Erfarenhet av stora webbutvecklingsprojekt
 • Erfarenhet och färdighet inom grafisk design och estetik
 • Erfarenhet av realtidssystem med höga krav på tillgänglighet
 • Kunskaper och erfarenheter inom systemarkitektur
 • Erfarenhet av att administrera Unix/Linux, Apache och MySQL
 • Kunskap inom IP-teknologi, t.ex. brandväggar, lastbalansering, VPN
 • Språkkunskaper inom norska, danska, finska, kinesiska, japanska, koreanska, spanska, tyska och ryska

Tillträde efter överenskommelse. Sista ansökningsdag är 30/4 men urval sker löpande under ansökningsperioden. Ansökningar skickas med e-post till Nils Hultin på adress nils@nobicon.se eller lämnas i vår brevlåda på bottenvåningen på Storgatan 43 i Umeå.

För mer information kontakta:
Jonas Wahlqvist, vd Nobicon, tel 090-159772 eller e-post jonas@nobicon.se